Welk celband past het beste bij uw klus?

Köhlerwoodcap beschikt over een compleet assortiment beglazingsmaterialen om gemakkelijk glas te plaatsen volgens de NPR3577 norm. NPR 3577 is een richtlijn om te voldoen aan de eisen die in de NEN 3576 beschreven staan. Door het plaatsen van celband in de sponning zorgt u voor een afstandhouder tussen kozijn en glas. Het glasoppervlak komt hierdoor niet direct in aanraking met de glaslatten en de sponning van het kozijn. Ook wordt er extra druk veroorzaakt door wind opgevangen en kan het glas een pompende beweging opvangen. Door het gebruik van de juiste beglazingsblokjes wordt de belasting gelijkmatig over het glasoppervlak verdeeld. Tevens wordt hierdoor schade aan het glas voorkomen. Zo beschikken wij over verschillende merken celband die elk hun eigen kenmerken hebben.

Een van de meeste gebruikte en best beoordeelde door de vakman celband is Coroplast AWX. Dit celband is uitstekend verwerkbaar en is eenvoudig te corrigeren nadat het is aangebracht. Een groot voordeel van AWX is dat het direct vanaf de rol kleeft en geen afdekfolie heeft. Hierdoor ontstaat er geen afval en kunt u snel doorwerken. AWX celband is daarnaast verkrijgbaar in verschillende afmetingen en verpakkingen. Zo hebben wij een kartonnen verpakking die gemakkelijk hersluitbaar is en hierdoor eenvoudig mee te nemen is naar verschillende klussen. Ook beschikken wij over een haspel variant voor de grotere klussen, deze rollen kunnen eenvoudig in combinatie met de afrolstandaard gebruikt worden.

Wist je dat AWX staat voor All Wheater eXtreme, dit houdt in dat dit celband altijd plakt ook onder de zwaarste weersomstandigheden zoals bij vochtig en/of warm weer. De kleefgarantie van AWX blijft bestaan!

Vito Glaserfix is onze andere hardloper op het gebied van celband. Dit band is uitermate geschikt voor verwerkingen bij lage temperaturen en heeft zeer goede warmte-isolerende eigenschappen. Door zijn krachtige lijmlaag kleeft het direct vanaf de rol en is de verwerking extra gebruiksvriendelijk.

Ons advies voor uw klus:

  • Coroplast AWX 9x4 10x20 mm kleine kartonnen verpakking, handig voor de glaszetter die op zoek is naar celband van de hoogste kwaliteit. Uitstekend verwerkbaar met een hersluitbare verpakking, waardoor het niet rond slingert.
  • Coroplast AWX 9x4 mm 450 meter haspel voor de grote glasprojecten of in de timmerfabriek ga je voor deze haspels. Doordat dit celband geen afdekfolie heeft heb je geen afval en kan je door de grote haspel gemakkelijk aan één stuk doorwerken.
  • Vitoglas 120 9x4 mm 360 meter haspels dit celband zit op grote haspels MET afdekfolie. Hierdoor is het celband ideaal voor in een timmerfabriek. Doordat hier vaak stof hangt voorkomt het afdekfolie dat het stof op de lijmlaag van het celband terecht komt. Vitoglas 120 beschikt over een gewapende belijming en is daarmee extra sterk.

Werk je toch graag met kleine haspels in plaats van pakjes? Kijk dan naar ons eigen Köhler celband verkrijgbaar op 100 of 200 meter haspels. Je werkt met een haspel die ook nog eens handig in gebruik is!

Veilig plaatsen van glas in combinatie met celband

Het plaatsen van isolerende beglazing (HR++ of Triple glas) kan een lastige klust zijn. Het is daarom dan ook belangrijk dat u met het juist PE celband werkt. Doorloop de volgende stappen om het glas juist en veilig te plaatsen.

  • Plaats de beglazingsblokjes in het kozijn volgens de NPR 3577 norm
  • Plaats het celband rondom de gehele kozijnsponning. Let op: Doe dit 4 mm vanaf de kozijnrand en glaslatten. Zo is er voldoende ruimte voor een kitvoeg.
  • Controleer of het celband ongeveer 4 millimeter vanaf de kozijnrand en glaslatten geplaatst is.
  • Plaats de glasplaat. Grote ruiten zijn vaak zwaar, maak dus gebruik van glaszuigers.
  • Kit de overgebleven ruimte vol.

Pro tip: Zorg ook altijd dat u met het juiste materiaal werkt. Köhlerwoodcap beschikt over een compleet assortiment beglazingsblokjes, gereedschappen en PBM’S (Persoonlijke Beschermingsmiddelen) om veilig en gemakkelijk glas te plaatsen of vervangen.

Deskundig advies van onze medewerkers

Zoals je kan zien hebben wij voor elke klus het juiste glasband, daarnaast hebben wij ook de Kowo glasmontage set in ons assortiment. Het grote voordeel hiervan is dat deze beschikbaar zijn in een handige klein verpakking. Dus het maakt niet uit voor welke situatie of ondergrond, wij hebben voor elke klus het juist celband in ons assortiment. Neem snel een kijkje op onze webshop. Twijfelt u ergens over? Of heeft u nog vragen? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op en wij helpen u deskundig verder met passend advies.

Terug naar blogoverzicht

Deel dit artikel: