Brandwerende materialen

Breed assortiment brandwerende materialen welke toegepast kunnen worden tijdens beglazing. Hiermee bent u goed voorbereid voor brandwerende of brandvertragende situaties.

 

Brandwerende materialen

Producten 1-9 van 15

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Meer voordeel

Ontvang direct korting op alles in ons assortiment.

Wees er snel bij!

Brandwerende opschuimende band

Köhlerwoodcap beschikt over een groot assortiment brandwerende banden en materialen. Brandwerend band wordt speciaal ingezet voor het afdichten van brandwerende deuren, ramen, muren, vloeren en plafonds. Ook tijdens brand zal het geen giftige of irriterende stoffen afgeven. Het voldoet aan de eisen die worden gesteld aan brandwerend beglazen met o.a. een stabiliteit tot wel ruim 1100 °C.

Brandvertragend band

Köhlerwoodcap heeft een groot assortiment aan verschillende materialen om uw huis te beschermen. Een van onze populaire producten is het brandwerende band van Kerafix.  Kerafix 2000 bevat geen keramische vezels maar is opgebouwd uit calcium-magnesium-silicaat, en is dus veilig tijdens de verwerking. Het product voorkomt vlam- en rookdoorslag en het glas is/blijft gefixerd/fixeert het glas. Door de eenzijdige belijming én de kleine verpakking is het band goed en gemakkelijk te verwerken. Om verwering van Kerafix tegen te gaan, is afkitten wel noodzakelijk.

Kerafix Firestop Putty is een bij brand opschuimende kit op een waterige dispersie basis. Bij brand expandeert deze opschuimende kit al vanaf 140 °C, en vormt een vaste hitte-isolerende koolstoflaag, waardoor de verspreiding van vuur en rook verhinderd wordt. De kit wordt in een gebruiksvriendelijke koker geleverd, en is vrij van oplosmiddel. Firestop Putty bevat geen halogeen en zal dus bij brand geen corrosieve of giftige gassen veroorzaken. Deze 1-component dichtstof kan zowel binnen als buiten worden gebruikt op glas, hout, steen, beton, etc.

Köhlerwoodcap biedt deskundig advies

Twijfelt u ergens over? Of heeft u nog vragen over een product? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op en wij helpen u verder.