Dauwpuntstemperatuur & hygrometers

De dauwpuntstemperatuur & hygrometers van Köhlerwoodcap zijn uitermate geschikt voor het meten van luchtvochtigheid en de dauwpunttemperatuur.

Dauwpuntstemperatuur & hygrometers

Producten 1-9 van 13

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Meer voordeel

Ontvang direct korting op alles in ons assortiment.

Wees er snel bij!

Dauwpuntmeter

Köhlerwoodcap beschikt over een gespecialiseerd assortiment van geavanceerde precisie meetinstrumenten voor het meten van o.a. vocht, RV%, dauwpunt, temperatuur, hechting, laagdikte, wanddikte, afstand, glans en ruwheid. De dauwpuntmeter van Köhlerwoodcap meet de luchtvochtigheid, luchttemperatuur en het daaruit berekende dauwpunt

Wat is het dauwpunt?

Dauwpuntmeet werking is wanneer de temperatuur waarbij lucht compleet verzadigd is met water. Wanneer de lucht een koudere temperatuur heeft kan de ruimte minder waterdamp bevatten waardoor het ook sneller verzadigd is. Als de lucht eenmaal verzadigd is, ontstaat er wolk of dauwvorming. De belangrijkste reden om de klimaatcondities zoals temperatuur en vocht te meten, is om voortijdig fouten en onnodige nabewerkingen van de beschermende coatings te voorkomen.

Dauwpunt berekenen

Het bepalen van het dauwpunt gaat volgens een specifieke dauwpunt formule. Met de dauwpunt hygrometer van ons hoeft u deze formule niet meer zelf uit te rekenen en wordt dit automatisch en nauwkeurig gedaan door de dauwpuntmeter. De resultaten worden overzichtelijk in het display weergegeven. Op de rugzijde van de dauwpuntmeter bevindt zich de ingebouwde infrarood oppervlaktesensor, waarmee razendsnel en contactloos de oppervlaktetemperatuur kan worden gemeten. Dit is van groot belang voor de gestelde eisen voor verwerking.

Köhlerwoodcap biedt deskundig advies

Twijfelt u ergens over? Of heeft u nog vragen over een product? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op en wij helpen u verder.