AWX neuslatten

AWX® staat voor All Weather eXtreme en zorgt voor een extreem lange levensduur, dimensionale stabiliteit en betrouwbare buitenduurzaamheid.

AWX neuslatten
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vervaardigd uit de innovatieve Tricoya houtvezel

De KOWO AWX® neuslatten zijn vervaardigd uit de innovatieve Tricoya houtvezel een hoogwaardiger alternatief voor de traditionele hardhouten neuslat. Toepassing van de AWX® neuslat scheelt u tijd en geld. Door het aanbrengen van AWX®neuslatten blijven de onderliggende kozijndelen optimaal beschermd, en door gebruik van Kowo montagepads ontstaat er een blijvende ventilatie tussen neuslat en kozijn. Gezamenlijk zorgt dit voor een droog kozijn en krijgen scheuren en houtrot geen kans, wat toekomstige (dure) reparaties voorkomt.

De eigenschappen van Medite Tricoya zijn van geringe krimp, zwelling, geen schade door insecten en schimmels, zorgen ervoor dat toekomstige reparatiekosten tot een minimum worden beperkt. Dankzij de dimensionale stabiliteit worden aangebrachte verflagen veel minder belast en zijn deze minder snel toe aan een onderhoudsschilderbeurt dan normale Meranti glaslatten.

Toepasbaar in veel door C2C geïnspireerde projecten.

 • Lange levensduur, duurzaamheidsklasse 1.

 • Heeft milieucertificaat FSC® mix 70%.

 • Milieuvriendelijk en duurzaam geproduceerd.

 • Medite Tricoya reageert nauwelijks in contact met water.

 • Bestand tegen schimmels.

 • Dimensionaal stabiel waardoor aangebracht verfsysteem een langere levensduur heeft.

 • Lagere onderhoudskosten.

 • Luxe uitstraling van hout maar met minimaal onderhoud.

 • Zeer eenvoudige bewerking, net als hout.

 • Perfect om af te werken met verf of beplakken met folie.

 • Af te voeren als bouwhout.

Uitzonderlijke milieuvriendelijkheid

Het is milieuvriendelijker om duurzaam geproduceerd Tricoya te gebruiken dan hardhout, kunststof en aluminium. De AWX® neuslatten (die niet alleen een kleinere ecologische voetafdruk hebben), helpen zelfs CO₂ tijdens hun levenscyclus te reduceren. Het Basismateriaal van de AWX® neuslatten wordt namelijk vervaardigd uit duurzaam geproduceerd, snelgroeiende en dus overvloedig beschikbare gecertificeerde houtsoorten zoals Europees Radiata pine.

Hierdoor bieden de AWX® neuslatten overtuigende milieuvoordelen ten opzichte van schaars langzaam groeiend hardhout, hout behandeld met giftige chemicaliën en niet-hernieuwbare koolstofintensieve materialen zoals kunststoffen, staal en beton. De Tricoya zijn toegekend, geven de garantie dat ons product echt duurzaam is. In de VS en het VK tonen zowel onze FSC®- als Cradle to Cradle ™ Gold- certificeringen (EPA Recommended Private Sector Standards / Ecolabels) de uitzonderlijke milieuvriendelijkheid aan.

Köhlerwoodcap biedt deskundig advies

Twijfelt u ergens over? Of heeft u nog vragen over een product? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op en wij helpen u verder.