Over Köhlerwoodcap

67 JAAR JONG

Handelsonderneming Köhler is in 1954 opgericht en daarmee één van de oudste handelsondernemingen in beglazingsmaterialen. Onze goede naam is nog steeds de basis van ons succes. Het fundament van de onderneming is gelegd door Daan Köhler en in de loop der jaren heeft de handelsonderneming de gedegen aanpak met kennis van de markt gecontinueerd. Onze prioriteit is het verbreden en blijven vernieuwen van ons assortiment. Naast beglazingsmaterialen en houtrenovatieproducten doen wij steeds meer in gereedschappen en meetinstrumenten.

KENNIS EN LUISTEREN NAAR DE MARKT

Onze kracht? Wij luisteren naar de wensen van de markt, van de klanten. Naar de wensen van de leveranciers. Naar de mogelijkheden, maar ook de onmogelijkheden. De uitdaging is dit aanpassend vermogen te blijven behouden. Gaat u liever voor een dubbeltje naar een ander? Daar bent u vrij in. Dat is niet onze filosofie. Wij doen 70 procent van onze inkoop bij bedrijven waar wij al veertig jaar zaken mee doen. Daar bovenop focust onze binnendienst zich volledig op advisering. Zo onderscheiden wij ons met kennis en advies in combinatie met een optimaal werkende digitale omgeving. Daar bovenop ontwikkelen wij handige, duurzame verpakkingen naar wens van de klant.

A-MERKEN EN PRIVATE LABELS

Köhlerwoodcap heeft een breed en diep assortiment met meer dan 5.000 artikelen, een mix van A-merken en huismerken. Naast een grotere vraag naar A-merken zien wij een groeiende vraag naar producten onder private label met steeds meer kleine bestelhoeveelheden. Die flexibiliteit is belangrijk en die hebben wij dan ook. Juist om die reden koopt Köhlerwoodcap ongeveer 95 procent bij de bron. Sterker nog: Köhlerwoodcap heeft een eigen belang in een celbandfabriek. Zo zijn wij steeds vaker zelf de bron voor celband en tapes. Wij nemen u graag mee naar de fabriek, zodat u zelf kunt zien waar onze producten vandaan komen.

TWEE DISTRIBUTIEPUNTEN

Köhlerwoodcap opereert dicht bij haar afnemers. Naast Rotterdam is er nog een distributiepunt. Een stukje geschiedenis. De toenmalige handelsonderneming Köhler lijfde in 2005 Woodcap® in, dat zich richt op de vulmiddelen en renovatieproducten bij verfgroothandels en groothandels in houtrenovatie. Ook de Woodcap® vulmiddelen en houtrenovatieproducten ontwikkelen wij graag voor u onder private label. In 2013 nam Köhlerwoodcap Vawa Afdichtingsmaterialen over van Den Braven. Met de vestiging in Barneveld heeft Vawa een fijnmazige distributie gericht op de ZZP’er en de kleingebruiker.

OP MAAT HERSLUITBAAR VERPAKT

De nauwe banden met onze toeleveranciers stelt ons in staat producten handzaam op maat te verpakken. Een doosje leveren in plaats van een pallet. Haspels van 360 of 480 meter kunnen nog steeds, maar wie 100 meter vraagt, krijgt 100 meter. Liever rolletjes met 5 meter? Die leveren wij ook. Een ZZP’er wil geen losse glasblokjes meer in een zak, maar blokjes gesorteerd per honderd in een doosje. Wij begrijpen dat en spelen daarop in met kleine, hersluitbare verpakkingen zonder plastic. Vanaf 2021 is wegwerpverpakking verboden. Köhlerwoodcap is daar klaar voor.