Geen kit beschikbaar? Ga droogbeglazen!

Door de huidige problemen op de grondstoffenmarkt kan het zoeken naar een alternatieve kit lastig zijn. Bij Köhlerwoodcap zetten we ons al jaren breed in en bieden wij al sinds 1995 een alternatief. Destijds lieten wij een testonderzoek uitvoeren naar de luchtdoorlatendheid en waterdichtheid van een droogbeglazingssysteem voor toepassing in houten ramen en kozijnen. Dit onderzoek hebben wij onafhankelijk laten uitvoeren door het TNO. Toenmalig onderzoek concludeerde dat het beglazingssysteem met ons EPDM beglazingsprofiel 4238 voldeed aan de druk voor luchtdoorlatendheid en waterdichtheid, voor zowel binnen- als buitenbeglazing.

Een droogbeglazingssysteem met rubberprofielen houdt in dat de afdichting tussen glas en sponning wordt gerealiseerd door een profiel (rubber, PVC of TPE) of kroonband. Naast toepassing in kunststof en aluminium kozijnen worden de profielen steeds vaker in houten kozijnen toegepast. Droogbeglazingsprofielen mogen alleen worden toegepast in ontluchte systemen. Zodoende kan eventueel in de sponning binnengedrongen water het systeem verlaten (bijv. via onderglaslat of ventilatieopeningen).

Wist je dat een droogbeglazingsprofiel tot wel 20 jaar mee kan gaan? Andere voordelen van droogbeglazing ten opzichte van beglazen met kitafdichting zijn:

  • Geen kitonderhoud
  • Milieuvriendelijk
  • Beglazen van natte sponning mogelijk
  • Goed bestand tegen UV en diverse weersomstandigheden

Droogbeglazen is vandaag de dag nog steeds een uitstekende manier van beglazen.
Köhlerwoodcap heeft standaard een ruim assortiment aan Kroonband en EPDM beglazingsprofielen op voorraad. Ga je voor innovatie en iets nieuws? Probeer dan onze sterke dubbelzijdig klevende PE banden! IFT Rosenheim getest en uitstekend te verwerken.

Na het lezen van dit artikel toch nog op zoek naar kit? Zie dan welke kitten wij momenteel uit voorraad kunnen leveren!

Terug naar blogoverzicht

Deel dit artikel: