- Categorie
Wat is een Glasblokje?
Kunststof glasblokjes worden gebruikt bij het plaatsen van glas in het kozijn. Zo zijn er verschillende type beglazingsblokjes voor verschillende toepassingen Het is dan ook van essentieel belang dat de juiste stelblokjes gebruikt tijdens de werkzaamheden.
De stelblokjes voorkomen dat het enkel glas of dubbel glas in aanraking komt met de sponning, zodat er een ruimte vrij blijft tussen het glas en het kozijn. Hierdoor kan het kozijn ventileren en kan vocht gemakkelijk weglopen (aansluiting van het glas). Na het plaatsen van het glas is het noodzakelijk dat deze naden en kieren nog worden af gekit.
Welke beglazingsblokjes heb ik nodig?
Binnen ons assortiment bieden wij 3 verschillende beglazingsblokjes aan. Elk type wordt gebruikt voor een andere toepassing. Zo gebruik je bij binnen beglazing andere glasblokjes dan bij het plaatsen van triple beglazing (ruiten van 44 tot 60 mm dik). De Kowo glasblokjes zijn vervaardigd van hoogwaardig PP (polypropyleen) en bevatten dus geen weekmakers! Wij beschikken dan ook over het grootste assortiment beglazingsblokjes van Nederland. Zo zijn onze blokjes te vinden vanaf 1 mm tot en met 10 mm dik.
Raster glasblokjes
Raster glasblokjes zijn voor binnen beglazing (glas plaatsen vanuit binnenuit i.p.v. vanuit buitenaf (wat traditioneel veel voor komt/ kwam).
Raster blokjes kan je ook heel breed inzetten voor andere werkzaamheden zoals het uitvullen van vloeren, vlonders of het stellen van deur en raamkozijnen.
Tunnel beglazingsblokjes
Tunnel beglazingsblokjes zijn weer specifiek voor buitenbeglazing en wat wij noemen een belucht beglazingssysteem. Deze blokjes zijn ook voorgeschreven in de NPR3577 norm voor beglazen. Buitenbeglazing is een belucht systeem en door het ‘tunneltje’ in het blokje kan er lucht om het glas ventileren wat ervoor zorgt dat er geen vocht in het glassysteem blijft hangen.
Triple stelblokjes
Triple stelblokjes zijn specifiek voor triple beglazing (ruiten van 44 tot 60 mm dik). De maatvoering van het blokjes is anders en het draagvermogen ook. Deze worden veel gebruikt bij grote gevelbouwers, maar ook steeds meer in huizen die een hoge isolatienorm moeten behalen.
Hoe plaats je de glasblokjes?
Het is belangrijk dat de glasblokjes op de juiste manier worden geplaatst.
- Plaats de stelblokjes op minimaal 5 cm uit de hoeken.
- Gebruik altijd minimaal 2 mm bredere blokjes dan de dikte van het glas.
- De dikte van het blokjes is gelijk aan de omtrekspeling van de ruit (glaslatten rondom)
- De exacte plaatsing van de blokjes is per situatie verschillend. Laat u hier vooraf goed over informeren.
- Check de NPR3577 voor de plaatsingsrichtlijnen om te voldoen aan de NEN3576
Köhlerwoodcap biedt deskundig advies
Twijfelt u ergens over? Of heeft u nog vragen over een product? Geen enkel probleem! Neem contact met ons op en wij helpen u verder.